Arvosteluja

TIVOLILAPSET-saturomaanista kirjoitettua:

”Tivolilapset on eräänlainen Narnia-tarina, jossa siirrytään toden ja tarun rajan yli. Kirja on erittäin hyvä lukea lasten kanssa yhdessä. Tällöin voidaan keskustella teoksen symboliikasta ja peilata kirjan tapahtumia arkeen.”
Raimo Hautanen, Pohjalainen

”Perinnetietoisuus ja ujostelematon persoonallisuus ovat Katariina Leinon kertojanlaadun sävyjä.”
Ismo Loivamaa, Ilkka

SIRKUSPRINSESSA-romaanista kirjoitettua:

”Katariina Leinon kirja ”Sirkusprinsessa” on vaikuttava tarina 17-vuotiaasta Miljasta, joka koko elämänsä on joutunut elämään vahvan ja persoonallisen teatteridiiva-äitinsä varjossa. ”Sirkusprinsessa” on samalla surullinen ja kaunis kirja. Se on hieno nuoren tytön kasvutarina, josta ei puutu traagisuutta. Irtiotto narsistisesta äidistä ei ole helppo, mutta oman elämänsä pelastamiseen päähenkilön on tehtävä ratkaisunsa. Selvästi Katariina Leino tuntee aiheen ja ympäristön, josta kirjassaan kirjoittaa. Tarina pitää otteessaan loppuun saakka. Kirjaa voi suositella myös vanhemmille. Elämä narsistin kanssa ei ole helppoa ja voi johtaa katastrofiin. Leinon kirjassa nuori päähenkilö on vahva ja selviytyy, mutta monien vaikeuksien kautta.  
Marja Welin, Savon Sanomat

”Sirkusprinsessa” on mielenkiintoinen kasvutarina äidin varjoon jääneestä tyttärestä, joka ei enää kauaa tyydy jäämään sivuun. Miljan kasvu alistetusta tyttärestä nuoreksi naiseksi on vaikeaa mutta nopeaa. Leino tuo Miljan ja hänen ajatuksensa lähelle lukijaa. Kirjan kieli on rikasta ja kirjassa käytetään paljon hienoja kielikuvia. Sirkusprinsessa vie mukanaan ja tarinan loppu jää joltain osin sopivasti auki.”
Elina Riutta, Lukufiilis

”Leino tavoittaa uskottavasti ja koskettavastikin pakahduttavia nuoruuden tunteita. Pääteemansa osalta teos on uusi luku ongelmilla kuormatun äitisuhteen käsittelyä, johon äidin narsistiset piirteet ja arjen glamourkuorrutus tuovat uutuuden aavistuksen.”
Maaria Rousu, Pohjalainen