Esityksiä tarjolla

Kaikki alla luetellut musikaalit ovat saatavilla. Ota yhteyttä katariina@musiikkiteatteri.fi mikäli olet kiinnostunut.

ESITTELYT: 

PARATIISI -Badding- Musikaali

Rauli Badding Somerjoki (1947-1987) tunnetaan miehenä, joka pohjusti suomirockin. Musikaali on kunnianosoitus hänen uralleen suurena laulajana ja lauluntekijänä. Musikaali kertoo Baddingin elämäntarinan vaatimattomasta nuoruudesta aina 1970-luvun läpimurtoon. Badding teki uuden nousun 80-luvun alussa, jolloin hänen taustabändinään toimi Agents. Musikaalissa kuullaan Baddingin suurimmat hitit kuten ”Fiilaten ja höyläten”, ”Ja rokki soi”, ”Jykevää on rakkaus”, ”Paratiisi”, ”Bensaa suonissa”, ”Ikkunaprinsessa”, ”Tähdet tähdet”, ”Valot”, ”Pilvet karkaa, niin minä- kin” ja ”Laivat”. Rauli Badding Somerjokea esittää Uniklubi-yhtyeen keulakuva, rocktähti Jussi Selo. Hänen tyttöystävä- nään nähdään Aikakoneesta tuttu Sani Aartela. Sani esittää myös Muska Babitsinia. M.A. Nummisena yleisöä hauskuuttaa Palatsin oma tähti Ari Myllyselkä. Legendaarista Topi Sorsakoskea ja Timo Kojoa esittää Palatsin oma näyttelijä, farssin mestari Miro Honkanen. Musikaalissa kuullaan myös Muskan, Topi Sorsakosken ja Elvis Presleyn kappaleita. Esitetty Suomen Musiikkiteatterissa syksystä 2014 ja Seinäjoen Kesäteatterissa 2015. 20 000 katsojaa. Kesto 2,5h.AUTIOTALOSSA

Musikaali kertoo 80-luvun rock-ilmiöstä Suomessa, jolloin Dingo aiheutti maanlaajuisen hysterian, ja samaan aikaan esiin ponnahtivat Yö, Mamba ja Eve ’Suomen Liverpoolista’. Dingon synnyttämä hysteria vaikutti laajasti myös muiden bändien ihannointiin kuten Popedaan, joka sai ensikertaa kokea hysteerisesti kirkuvan ja hiuksia repivän yleisön. Esityksessä käydään läpi Dingon ja Yön valtava nousu suosioon, Mambaa ja Eveä unohtamatta. Musikaalissa kuullaan myös Popedan upeimpia hittejä. Tarinan keskiössä on tamperelainen perhe, joka on musiikillisesti jakautunut kahteen leiriin: perheen naisiin, jotka fanittavat Dingoa ja muita porilaisia yhtyeitä sekä perheen miehiin , jotka uskovat Popedaan ja manserockin voimaan. Siitä lähtee tarina, josta ei vauhtia ja huumoria puutu! Esitetty Suomen Musiikkiteatterissa ja Seinäjoen Kesäteatterissa keväästä 2016 lähtien, tähän mennessä 15 000 katsojaa. Kesto 2,5h.


GANES

Musikaali vie kiehtovalle matkalle Remun ja Suomen legendaarisimman rock-yhtyeen, Hurriganesin maailmaan. Musikaalin suojelijana toimii itse Remu Aaltonen. Vuonna 1971 Remu, Ile Kallio ja Cisse Häkkinen perustivat Hurriganes-yhtyeen, joka teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen rock-historiaan. Remu Aaltonen on the Great Grandfather of Rock’n Roll. Hän on ehkä persoonallisin suomalainen rock-hahmo ikinä. Musikaalissa häntä tulkitsee Swedish True Talent kilpailun voittaja, ja  Freddie Mercuryäkin esittävä loistava Dimitri Keiski. Cisse Häkkistä esittää upea artisti ja basisti Ilari Hämäläinen. Albert Järvisen roolissa taituroi kitaravirtuoosi Erik Valkama, ja hänet nähdään myös Ile Kalliona. Managerina, vankilan opettajana, Mikko Alatalona, poliisipäällikkönä ja monissa muissa rooleissa hauskuuttavat musiikkiteatterin tähti Ari Myllyselkä ja Juha Kinnunen. Remun elämän varrella tärkeitä naishahmoja ovat olleet mm. äiti, isoäiti ja tyttöystävät. Heitä tulkitsevat mm. Elisa ja Sonja Lairikko. Musikaalissa nähdään välähdyksiä myös Remun värikkäästä lapsuudesta. Esitetty Suomen Musiikkiteatterissa keväästä 2012 lähtien, Seinäjoen Kesäteatterissa 2013 ja Korvenkyä- län kesäteatterissa. 30 000 katsojaa. Kesto 2,40h.


MUUKALAISIA YÖSSÄ

Musikaali Ava Gardnerin ja Frank Sinatran intohimoisesta rakkaudesta upeiden laulujen siivittämänä. Heidän intohimoinen ja myrskyisä avioliittonsa kesti kuusi vuotta. Frank iski silmänsä Avaan, joka tuntui vaaralliselta seikkailulta. Ava oli useiden miessuhteidensa vuoksi alituinen Hollywood-juorujen aihe. Hän oli äärimmäisen huikentelevainen nainen, joka halusi kaiken sujuvan omilla ehdoillaan. Toimittajat olivat jatkuvasti heidän kintereillään tekemässä skandaalinkäryisiä juttuja, ja pian alkoi myös kilpailu siitä kumman tähti loistaa kirkkaammin. Musiikkina on Frank Sinatran tunnetuksi tekemiä lauluja, balladeja, upeinta amerikkalaista viihdemusiikkia! Frankin yksi lempinimistä oli The Voice, ääni. Kun hän lauloi menetetystä rakkaudesta, kuulijat kärsivät hänen kanssaan, ja kun hän svengasi, kaikki hymyilivät hurmioituneena! Esitetty Seinäjoen Kaupunginteatterissa 2006, Suomen Musiikkiteatterissa syksyllä 2011 ja Seinäjoen Kesäteatterissa 2016, Lohjan teatterissa 2012, 70 000 katsojaa. Kesto 2,45h.


IHAN TUULIAJOLLA - Musikaali kaikkien aikojen rock-risteilystä

 Tuuliajolla -kiertue oli joukko rock-konsertteja Saimaan rantakaupungeissa, yhtyeet purjehtivat Heinävedellä sisävesilaivalla kaupungista toiseen. Ensimmäinen Tuuliajolla tehtiin vuonna 1981 ja kiertueita järjestettiin 1980-luvulla yhteensä viisi. Musikaalin pääosassa on maakuntalehden urheilutoimittaja Eino, joka joutuu tekemään juttua rock-risteilystä musiikkitoimittajan sairastuttua. Miten Eino selviää tehtävästään, hän kun on juppi, inhoaa rock-musiikkia ja haluaa mennä aikaisin nukkumaan? Kiertueella Eino kohtaa mm. Juicen, Martti Syrjän, Ismo Alangon ja Olli Lindholmin. Einon matkaa rock-muusikoiden seurassa kuitenkin helpottaa ihana laivaemäntä Tia-Maria. Tuuliajolla -kiertueella seurataan suomalaisten rock-muusikoiden elämää ja keikkailua. Hulvaton laivamatka tehdään Suomen suvessa yhden viikon aikana. Einon juppimainen elämä ja arvomaailma mullistuvat laivamatkalla täydellisesti, eikä vähiten ihastuttavan laivaemännän ansiosta. Miten kiertueen manageri selviää rock-muusikoiden kanssa, entä laivan kapteeni? Mitä Eino ajattelee kohdatessaan Andy McCoyn, Armi Aavikon ja Dannyn? Musikaalissa kuullaan supersuosittujen Juicen, Hassisen Koneen, Eppujen ja Yön hittejä 80-luvun alusta. Esitetty Suomen Musiikkiteatterissa, keväästä 2013 lähtien, Seinäjoen Kesäteatterissa 2014 ja Koirakiven Kesäteatterissa 2016. Kesto 2,5 h. 30 000 katsojaa. 

THE MOPOMÄN – musiikillinen naurupläjäys

The Mopomän on yhden miehen revyy, joka kertoo maalaispojan noususta julkkikseksi. Esitys sisältää musiikkia, säihkettä ja älytöntä huumoria. Jorma-Petterillä on vain yksi haave; tulla kuuluisaksi. Ja sellaiseksi on tultava hinnalla millä hyvänsä ja keinoja kaihtamatta. Tragikoomisen tarinan lisäksi kappaleina kuullaan mm. Tipitii, Maalaispoika oon, Mä haluun viihdyttää, Aikuinen nainen, Kesäkatu, Oon voimissain, Äidin pikku poika, Tsingis Khan, Tahdon olla sulle hellä…
Kesto, noin 1 h, 2000 katsojaa.


EDITH! - Musikaali Edith Piafin elämästä

Musikaalissa Edith ja hänen läheiset ihmisensä kertovat muistoin ja välähdyksin Ediht Piafin koskettavan kauniin elämäntarinan. Edith vietti lapsuutensa kaduilla ja bodrellissa, hänen tiensä maailmankuuluksi laulajaksi oli satumaisen traaginen ja samalla täynnä loisteliaita hetkiä. Esityksessä paneudutaan hänen elämänsä suuriin rakkauksiin ja myös niiden menetyksiin, sairauteen ja kuolemaan. Musikaalissa välittyy Edithin lapsenomainen, hullu ja herkkä heittäytymiskyky ja se, että hän uskalsi elää ja tuntea täysillä. Musikaalissa kuullaan Piafin tunnetuimmat kappaleet ja myös joitakin täysin pimentoon jääneitä helmiä.
Kesto, yli 2 h. 25 000 katsojaa. 


ISKELMÄTAIVAS

Musikaali kertoo perheestä, joka pitää musiikkikauppaa. Perheen isä on aina haaveillut tangolaulajan urasta, ja aikoo vihdoin toteuttaa haaveensa. Perheen tytär haluaisi myös laulajaksi, mutta hän ei tunnu saavan tukea läheisiltään. Musikaali kertoo perheen sisäisistä ristiriidoista ja musiikkikaupan elämästä työntekijöineen ja juonitteluineen. Musikaali on ennen kaikkea tarina suurista haaveista, niistä jotka ovat jääneet toteutumatta ja niistä, jotka voivat olla vielä mahdollisia. Musikaalissa kuullaan kappaleita mm. Dannylta, Abbalta, Stingiltä, ja tietenkin suosittuja iskelmiä.
Kesto 2 h, 5500 katsojaa 


TIVOLILAPSET – koko perheen musikaali. Sävellykset Jukka Linkolan

Tivolilapset – musikaali kertoo lapsiperheestä, jossa vanhemmat ovat uppoutuneet töihinsä ja talonsa remonttiin. Paineet selvitä arjesta ovat kovat. Kaiken tohinan keskellä lapset ja aikuiset ovat etääntyneet toisistaan. Kun lapset eivät saa läheisyyttä, he korvaavat sen muulla tavoin. Eveliina, Lilli ja Sisu pakenevat arjen harmautta fantasiaan. Tivolilapset-musikaalissa Eveliinan luoma Ahmadin maa vie perheen hurjaan seikkailuun ja antaa sille uuden mahdollisuuden. Katsojat pääsevät matkalle maahan, joka on muodostunut lasten omista toiveista ja peloista. Siellä he kohtaavat noitia, keijuja, kääpiöitä, Kerubin sekä linnan ja oudon tivolin väkeä. Musikaalin nähtyään jokainen voisikin pohtia, onko muistanut tarpeeksi läheisiään? Musikaalin kappaleet ovat välillä koskettavan balladinomaisia ja välillä hurjia riehakkaine tansseineen.
Kesto, yli 2 h, 10 000 katsojaa. 


GETSEMANE – näytelmä Kalervo Palsasta.
Esitys on voittanut valtakunnallisen monologikilpailun Pieksamäellä

Getsemane kertoo kuvataitelija Kalervo Palsan (s. 1947-87) lyhyestä ja intohimoisesta elämästä. Palsan maailmassa yhdistyivät monen lappilaisen taiteilijan tapaan rakkaus, kuolema, usko ja kommunismi. Hänen ulkoisesti rauhallinen olemuksensa kätki sisälleen äärimmäisiä, toisilleen ristiriitaisia tunteita. Tunteet heilahtelivat nopeasti elämänpalosta hurjaan itsetuhoviettiin. Palsa oli kiinnostunut ihmisen sielunelämän ja seksuaalisuuden ääri-ilmiöistä. Erityistä mielenkiintoa hän näki siinä, miten näennäisen hienostuneen ja yhteiskuntakelpoisen ulkokuoren alla piili perverssi kerrostuma, jota on yritetty pitää ’alempien kansankerrosten’ ominaislaatuna. Moni pitää Palsan maalauksia outoina ja jopa sairaina. Ehkä hänellä oli kuitenkin vain tavallista herkempi omatunto, joka vaati rohkeasti kuvaamaan ympäristön ahdasmielisyyttä, tunteettomuutta ja brutaalia seksuaalisuutta. Palsa pysyi aina kapinallisena, jota yhteiskunta ja kittiläläinen elämäntapa eivät pystyneet sopeuttamaan. ”Irtautumien sovinnaisuuden kahleista on sankaruutta.”
Kesto, noin 1 h, 2000 katsojaa.
ANNA KARENINA – intohimodraama, joka on tehty Leo Tolstoin samannimisen romaanin pohjalta

Anna Karenina kertoo intohimoisen rakkaustarinan, se on hienoviritteinen psykologinen erittely monitahoisesta rakkaudesta. Näytelmä kertoo luvattomasta suhteesta ja rakkaudesta joka vie päähenkilönsä vääjäämättömään tuhoon. Samalla se kertoo ylhäisönaisen yhteiskunnallisesta asemasta, sen säännöistä ja tavoista 1800-luvun Venäjällä. ” Minulla oli nyt sellainen tunne, kuin ihmisellä, joka on tyynesti kulkenut kuilun yli siltaa pitkin ja on yhtäkkiä huomannutkin sillan puretuksi ja tavannut itsensä syvyyden partaalla. Se syvyys oli itse elämä, ja se silta oli se keinotekoinen elämä…
Kesto, yli 2 h, 4000 katsojaa.