Myytävät kirjat

Hinnasto:

Haaveiden nuorallatanssi

25€

Noitasiskot

25€

Sirkusprinsessa

25€

Tivolilapset

20€

Tivolilapset ja Käsilaukun kummitus

20€

Kirjat:

Vahva isoäiti ja viulutunnit ovat hallinneet Charlottan teini-ikää, ja yllättävää vapautta on vaikea hallita.
"Äidin mieliksi Lotta oli laittanut vaaleat pitkät hiuksensa kiinni kullanbeigellä donitsilla. Hän roikotti kädessään viulukoteloa kuin haluton palkkamurhaaja asettaan."
Charlotta on kahdeksantoistavuotias lahjakas viulisti, jonka perhettä lujaluonteinen isoäiti on pitänyt tiukassa kurissa. Lotasta on kasvatettu tunnollista ja taitavaa viulistia, eikä hän ole saanut kokeilla rajojaan ystävien seurassa. Kun isoäiti sairastuu, joutuu koko perhe opettelemaan elämään vapautensa kanssa. Ja kun teini-ikä alkaa melkein aikuisena, tulee se sitäkin voimakkaampana ja yllätyksellisempänä.
Onko kiltin tytön muottiin jääminen sittenkään parempi vaihtoehto kuin kapinointi?

WSOY 

Teatterimaailmaan sijoittuva Noitasiskot kertoo kahden nuoren naisen ystävyydestä menestymispaineiden ja niiden synnyttämän epävarmuuden keskellä.

Ystävykset Janica ja Milja pyrkivät noudattamaan kutsumustaan huolimatta monista murheista omassa lähipiirissä. Ystävyys on kovalla koetuksella, kun molemmat kilpailevat teatterikoulun lukuvuoden huipentavan näytelmän pääroolista; lisäksi molemmat ovat kiinnostuneita samasta pojasta. Romaani näyttää kauniin traagisesti, miten vähästä unelma, sen saavuttaminen tai kadottaminen voi olla kiinni.
Katariina Leino on tamperelainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on julkaissut 1990-luvulta lähtien romaaneja nuorille ja nuorille aikuisille - Noitasiskot on hänen viides romaaninsa. Lisäksi hän on kirjoittanut puhe- ja musiikkiteattereille yhteensä 32 näytelmää, musikaalia ja dramatisointia.

Aviador

Kun elämä on yhtä suurta draamaa…

Isäänsä ikävöivä 17-vuotias Milja kuvittelee usein itsensä Sirkusprinsessaksi, joka ratsastaa valkealla hevosella lumihanki pöllyten. Isä on jo vuosia sitten lähtenyt ammattilaiseksi ranskalaiseen hevossirkukseen ja äiti, suomalaisen teatterimaailman Suuri Diiva, viettää huolestuttavan ailahtelevaa boheemielämää. Lähestyvä 20-vuotistaiteilijajuhlakin vain tuntuu lisäävän epävakaan Katri Kankaan onnistumisen paineita.

Onneksi Miljalla on sydänystävänsä Kirsi, jolle purkaa "glamour-elämän" huoliaan. Miljan salaa hellimät omat haaveet päästä parrasvalojen lumottuun loisteeseen saavat pontta, kun äidin uusi nuori poikaystävä Joakim tarjoaa vastaansanomattoman tilaisuuden.

Mutta mitä Katri Kangas ajattelee kunnianhimoisen tyttärensä ja seksikkään tv-tähtensä yhä intiimimmiksi kehittyvistä väleistä? Entä kuinka isän yllättävä yhteydenotto vaikuttaa orastavan näyttelijättären suunnitelmiin?

Katariina Leinon Sirkusprinsessa on nopeatempoinen kasvutarina narsistisen äidin ja hänen kainalosauvakseen joutuvan lukiolaistyttären suhteesta, jossa traaginen irtiotto on väistämätön.

WSOY

Sadun ja arjen hyväntuulinen vuoropuhelu

Eveliinaa, Lilliä ja Sisua harmittaa. On kesäloma ja lapset tahtoisivat Kööpenhaminan tivoliin, mutta vanhemmat vain korjaavat vanhaa omakotitaloaan. Remontissa menee koko kesä, ja jo nyt äidin kasvot ovat kiristyneet. Vanhemmat eivät jouda edes laittamaan lapsille iltapalaa, kertomaan satuja tai peittelemään.

Pitkän suostuttelun jälkeen äiti myöntyy ottamaan remontista lomaa, mutta ei Tanskaan vaan Hankoon katselemaan vanhoja pitsihuviloita torneineen! Hangon hiekkarannalla Eveliina vajoaa mielikuvitusmaailmaansa, Ahmadin maahan ja sen unikkoniityille. Siellä asuu petoja, noitia ja vihreitä keijuja. Tästä käynnistyy kiehtova ja jännittävä satuseikkailu, joka kutoutuu hauskalla tavalla lapsiperheen arkeen. Ahmadin maahan ei nimittäin pääse, ellei ratkaistavana ole oikein isoja ongelmia – eikä sieltä pääse pois, ennen kuin ahdingosta on selvitty.

Katariina Leino on palkittu näytelmäkirjailija, ja hän on aiemmin julkaissut nuortenromaanin Haaveiden nuorallatanssi. Tivolilapsia elävöittävät Finlandia Junior-palkitun Marjo Nygård-Niemistön viehättävät kuvat.

Tivolilapsista sanottua: "Perinnetietoisuus ja ujostelematon persoonallisuus ovat Katariina Leinon kertojanlaadun sävyjä."

Mielenharmia tuottaa myös isoäiti Serafian vanha käsilaukku, jonka kirjeitä äiti ei anna lukea ja jonka vaiheista kiireiset vanhemmat ovat vaitonaisia. Eikä aikaakaan, kun ikivanhan kielon tuoksuinen Serafia jo ilmestyy kummittelemaan lasten makuuhuoneeseen ja tuntuu kaipaavan kadonnutta kirjettään. Eveliina säälii alakuloista kummitusta ja päättää Ahmadin maan mielikuvitusystäviensä kanssa auttaa häntä. Arvoitus näyttää kiteytyvän salaperäisesti kadonneeseen isoisä Axeliin. On tullut aika antaa räyhähengille kyytiä ja matkata merirosvolaivalla kauas Kalkkarovuorten taakse.

Tivolilapset ja käsilaukun kummitus on itsenäistä jatkoa näytelmäkirjailija Katariina Leinon jännittävälle lastenkirjalle Tivolilapset. Kirjan sankarit ja sadun maailmat saavat hahmon Finlandia Junior-palkitun Marjo Nygård-Niemistön eloisissa piirroksissa.